Μαραντόνα, χρόνων 19: Το γκολ του αιώνα που... παραλίγο να μπει 6 χρόνια πιο νωρίς (vids) Ημερομηνία:
Σήμερα 19/5/2026, 15:08 - Εμφανίσεις: 17
Ο πόλεμος των δέκα εβδομάδων στις νήσους Φώκλαντ, απέχει ακόμα δύο χρόνια και το εμβληματικό Μουντιάλ του Μεξικού, ακόμα έξι.
Είναι 13 Μαΐου 1980 και η Αγγλία, φιλοξενεί την Αργεντινή στο «Γουέμπλεϊ» σε ένα φιλικό ματς ανάμεσα σε δύο χώρες, σε δύο ποδοσφαιρικές δυνάμεις που ακόμα δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα.
Πράγματα που πολύ σύντομα θα άλλαζαν… Σε εκείνο το το ματς, η Αγγλία θα νικήσει 3-1, ωστόσο κανείς δεν το θυμάται για το τελικό του σκορ, ούτε καν οι ίδιοι οι Άγγλοι.
Αντιθέτως, αυτό το ματς θα μείνει στην ποδοσφαιρική ιστορία εξαιτίας της μεγάλης… ειρωνείας όπου περιλαμβάνεται, αλλά και της πρώτης εμφάνισης απέναντι στα «Τρία Λιοντάρια», του μετέπειτα μύθου της μπάλας, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.
Σε αυτό το 90λεπτο, ο 19χρονος Ντιεγκίτο θα προσφέρει στο ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας που δημιούργησε το σπορ, μια από τις πολλές ανεπανάληπτες παραστάσεις που θα ακολουθούσαν καθ’ όλη την υπόλοιπη δεκαετία του ’80.
googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Το ματς αποτελεί «πρόβα τζενεράλε» της Αγγλίας ενόψει του Euro 1980 που ακολουθεί, την πρώτη μεγάλη διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχει μετά το Μουντιάλ του 1970! Πάντως, η… πραγματική «πρόβα τζενεράλε» θα είναι αυτή για το περίφημο «γκολ του αιώνα», που παραλίγο μπήκε εκείνη τη βραδιά, πριν τελικά όντως επιτευχθεί στο «σωστό» ματς, έξι χρόνια αργότερα… The Day Diego Maradona Met Kevin Keegan: Wembley 1980 (3-1) Argentina vs england 1980 Wembley stadium.
England defeated Argentina 3-1 in an international friendly at Wembley Stadium on May 13, 1980.
The match is famously remembered for the highly anticipated English debut of a… pic.twitter.com/CT6helYiWJ — Retro Calcio (@retro_calcio) May 16, 2026document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); googletag.cmd.push(function() { googletag.display("inside_intext_3"); }); Ο Μαραντόνα ακόμα δεν έχει κάνει το μεγάλο ξεπέταγμά του.